Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2008

ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

Επιτυχίες μπορεί να είχε ο ΠΟΑ, αλλά του έλειπαν τα χρήματα. Μία παρέα 18χρονων φίλων δεν μπορούσε να συντηρήσει μιά ομάδα με φιλοδοξίες. Ο Καλαφάτης αφηγείται:
«Εβολιδοσκοπήσαμε τον τότε σύμβουλο του Εθνικού, Μαρινάκη, όστις εδέχθη ενθουσιωδώς να ανάλαβη την προεδρία. Τον Μαρινάκη αποχωρήσαντα εκ του Εθνικού, ηκολούθησε και ο Άγγλος ποδοσφαιριστής Κάμπελ, άσσος του Πανεπιστημίου του Καίμπριτζ, και ούτω συνεπληρώθη τελείως η ομάδα μας, πανίσχυρος δε κατήρχετο στους αγώνας προς άλλας ελληνικάς και ξένας ομάδας. Ήμεθα τότε πράγματι οι ισχυρότεροι Έλληνες ποδοσφαιρισταί»
Ο ΠΟΑ λοιπόν με πρόεδρο ο οποίος είχε την οικονομική άνεση κατάφερε να δημιουργήσει τρεις σχεδόν ισοδύναμες ομάδες. Ο Μαρινάκης έφερε μαζί του και επτά ακόμη φίλους του. Εκτός του Κάμπελ πήγαν στον Παναθηναϊκό ο Αργυρίου, οι αδελφοί Ανδρουλή και οι Νικολόπουλος, Κουτρούμπης, Γουλιμής, Π.Φιλίππου.
Το 1909 ο ΠΟΑ οργανώνει σχολικούς ποδοσφαιρικούς αγώνες προς μεγάλη δυσφορία καθηγητών και γυμναστών οι οποίοι δεν συμπαθούσαν τα... αθλήματα του δρόμου. Αυτοί οι αγώνες για χρόνια θα αποτελούσαν τον τροφοδότη της ομάδας σε έμψυχο δυναμικό.

14.1.1909 Ναυτική Σχολή Κάμπερλαντ – ΠΟΑ 3-1
25.5.1909 Γουδί – ΠΟΑ 3-1
Το έμψυχο δυναμικό: Τσικλητήρας, Ρέππας, Διοσκουρίδης, Ν.Μισακιάν, Κουτρουμπής, Ζητώμης, Δουκάκης, Κάμπελ, Καλαφάτης, Γουλιμής. Γαέτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: