Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2008

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Τον Σεπτέμβριο του 1908 ο ΠΟΑ έδινε τις πρώτες του εξετάσεις. Στις 7,8 και 9 Σεπτεμβρίου στα Τρίκαλα ο Δήμος οργάνωσε τους Θεσσαλικούς αγώνες με τη συμμετοχή συλλόγων από όλη την Ελλάδα. ‘Ήταν στιβική διοργάνωση και οι αθλητές του νέου συλλόγου αγωνίστηκαν με τον Πανελλήνιο. Στο περιθώριο όμως των αγώνων έπαιξαν και ποδόσφαιρο, ως ΠΟΑ. Αντίπαλος η ομάδα του Πειραϊκού. Η πρεμιέρα ήταν θριαμβευτική. Νίκη με 9-0 όχι σε 90 λεπτά, αλλά κάτι λιγότερο, αφού νύχτωσε και την εποχή εκείνη δεν υπήρχαν – φυσικά - προβολείς.
Τρία γκολ σημείωσε ο Καλαφάτης, άλλα τόσα ο Σταυρόπουλος και τα υπόλοιπα οι Γρανίτσας, Μισακιάν και Πάσχος. Τερματοφύλακας ήταν ο Δημήτρης Δεμερτζής, ο αναπληρωματικός πορτιέρο της ομάδας. Βασικός ήταν ο Κώστας Τσικλητήτρας, οποίος προτίμησε τον κλασσικό αθλητισμό και τη δόξα των Ολυμπιακών μεταλλείων.
Η επιστροφή στην Αθήνα γιορτάστηκε από τους Αθηναίους. Μέχρι αργά το βράδυ οι ποδοσφαιριστές περίφεραν στους δρόμους της πόλης το κύπελλο που είχαν κατακτήσει
Ο ίδιος ο Καλαφάτης είχε ένα ακόμη λόγο να πανηγυρίζει. Στα Τρίκαλα ήταν 2ος στο μήκος άνευ φοράς, στο αγώνισμα του Τσικλητήρα, 3ος στα 100μ, στη λιθοβολία και στη σκυταλοδρομία 4Χ200.

Δεν υπάρχουν σχόλια: